Skip to main content
Training fysieke belasting en werkhouding
Voorkom en verminder lichamelijke klachten

Wil je jouw medewerkers leren hoe ze met een goede werkhouding en zo min mogelijk belasting aan het werk kunnen? Volg dan met je medewerkers onze praktische en interactieve training Fysieke belasting en werkhouding. Hierbij richten we ons op het voorkomen of verminderen van lichamelijke klachten. 

Tijdens de training hebben we het over fysieke (over)belasting, tillen, duwen, trekken, bukken, herhalende bewegingen en verschillende andere werkhoudingen. Ben je geïnteresseerd? Of wil je de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Training op maat
Met een training op maat trainen we een herkenbare situatie voor medewerkers. Dit werkt vaak motiverend. Eerst geven wij een interactieve presentatie. Met praktijkvoorbeelden uit de eigen werkomgeving leggen we uit hoe belangrijk een goede werkhouding is en hoe je hier praktisch mee om gaat op de werkvloer.

Daarna gaat onze ergonomische werkplekadviseur met de medewerkers aan de slag op de werkvloer. De medewerkers leren verschillende werkhoudingen te gebruiken om overbelasting te voorkomen. De training duurt in totaal ongeveer 120 minuten.

Wat levert deze training op?
•    Je kent de risico’s van fysieke (over)belasting tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. En weet welke werkhoudingen fysiek belastend zijn en welke minder.
•    Je weet hoe je handelingen uitvoert en gereedschappen gebruikt met zo min mogelijk fysieke belasting. Je kent verschillende tiltechnieken.
•    Je bent gemotiveerd om bewust en verantwoord aan de slag te gaan met je werkhouding en met het gebruik van diverse middelen en gereedschappen binnen je functie.

Quick Scan ter voorbereiding
De Quick Scan is de basis voor de training op maat. Onze werkplekadviseur komt eerst op locatie langs om een goed beeld te krijgen van de werkomgeving. We brengen mogelijke ergonomische knelpunten in kaart en maken een aantal foto’s. Daarnaast willen we weten wat de fysieke knelpunten zijn waar de medewerkers tegen aanlopen. Hiervoor vullen zij een korte vragenlijst in.

Heb je interesse in een training fysieke belasting en werkhouding op locatie of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0318- 540 840 of maak direct een afspraak voor een bezoek aan ons inspiratiehuis.

Vraag een training fysieke belasting aan