Skip to main content
Voorlichting
Preventie RSI/KANS en rugklachten door een goede werkhouding

Wil je ervoor zorgen voor meer bewustwording in je organisatie en dat medewerkers meer leren over de noodzaak van een goede werkhouding? Met de voorlichting Goede Werkhouding geeft onze ergonomische werkplekadviseur je medewerkers alle essentiële informatie over de juiste werkhouding.

Wat houdt de voorlichting Goede Werkhouding in?
Onze werkplekadviseur geeft bij jullie op locatie voorlichting over ergonomisch verantwoord werken en de risico’s van de beeldschermwerkplek.


Belangrijke aandachtspunten tijdens de voorlichting:
•    Medewerkers bewust maken hoe ze klachten kunnen voorkomen
•    Medewerkers bewust maken hoe ze meer dynamiek kunnen creëren
•    Medewerkers handvatten geven zodat zij hun eigen werkplek goed in kunnen stellen

We motiveren medewerkers om bewust aan de slag te gaan met hun eigen gedrag en bewust gebruik van de beeldschermwerkplek. De voorlichting over een goede werkhouding duurt ongeveer 60 minuten.

Voldoen aan de Arbowet
Met deze voorlichting heb je niet alleen beter geïnstrueerde medewerkers, maar voldoe je als werkgever gelijk aan artikel 8 van de Arbowet: voorlichting en onderricht.

Werkplekonderzoek
Wil je er zeker van zijn dat alle medewerkers hun plek op de juiste wijze afstellen? En ben je benieuwd naar de ergonomische kwaliteit van de huidige werkplekken? Vraag een individueel werkplekonderzoek aan voor de medewerkers. Onze adviseur beoordeelt de ergonomische kwaliteit van de werkplek en helpt de medewerker met afstellen voor een goede zithouding.

Lees meer over werkplekonderzoek

Heb je interesse in voorlichting op locatie of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0318- 540 840 of maak direct een afspraak voor een bezoek aan ons inspiratiehuis.

Voorlichting aanvragen?