Skip to main content
Werkplekinstructie
Preventie RSI en rugklachten door een goede werkhouding

Wil je er voor zorgen dat medewerkers een goede werkhouding aannemen zodat zij geen gezondheidsklachten zoals rugpijn of RSI-/KANS- klachten (klachten arm, nek, schouders) krijgen? Met een korte individuele werkplekinstructie leren onze ergonomische werkplekadviseur je gericht hoe je jouw werkplek op de juiste manier instelt en hoe je goed zit.

Tijdens de werkplekinstructie geven onze ergonomische werkplekadviseurs een korte uitleg over hoe je de beeldschermwerkplek op de juiste manier instelt.

•    Elke medewerker krijgt een zitinstructie waarbij we kijken naar de zit- en werkhouding.
•    We bepalen de juiste hoogte van het bureau en het beeldscherm en we zetten het beeldscherm, de muis en het toetsenbord op de juist plek.
•    Iedere werknemer ontvangt na afloop een werkplekpaspoort. In dit paspoort staat een opsomming van de juiste instellingen van de werkplek en persoonlijke tips met betrekking tot de eigen, individuele zithouding.

De werkplekinstructie duurt ongeveer 20 minuten per persoon.

Adviesrapport
Je kunt kiezen of je achteraf een adviesrapport wilt ontvangen met alle bevindingen per medewerker. Zo heb je alle informatie rondom de zit- en werkhouding van je medewerkers centraal gedocumenteerd.

Heb je interesse in een professionele werkplekinstructie op locatie of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0318- 540 840 of maak direct een afspraak voor een bezoek aan ons inspiratiehuis.

Werkplekinstructie aanvragen