Skip to main content
Biodynamische verlichting
Dynamische lichtoplossingen

Licht is net zo belangrijk voor je gezondheid als evenwichtige voeding, regelmatige beweging en voldoende slaap. Goed licht helpt om gezond te blijven. Maar wat is goed licht? Het ideale licht is natuurlijk zonlicht. In meer dan 4 miljoen jaar evolutie, heeft de cyclus van de dag en nacht ons gevormd. Dit zeer betrouwbare wederkerend ritme heeft zich genetisch verankerd in onze biologie als een systeem van interne klokken. Dit systeem controleert en coördineert de biologische processen in ons lichaam. Hoe beter deze op elkaar afgestemd zijn, hoe beter we ons voelen.

Moderne LED- verlichting bevat bijna het volledige kleurenspectrum van zonlicht. Hierdoor kan een lichtbron een stabiliserend effect hebben op ons biologische ritme. Geschikt LED- licht voorziet het lichaam ook in binnen- omgevingen met lichtsignalen die onze interne klok instelt.

Mensen spenderen gemiddeld 90% van hun tijd binnen!

Suggesties voor goed licht:

  • Zorg voor voldoende lichtintensiteit. Een sterkte van minstens 800 lux ervaren de meeste mensen als aangenaam. Oudere mensen hebben zelfs meer nodig.
  • Het verlichte oppervlak moet egaal verlicht zijn. Sterke licht en donker contrasten vermoeien de ogen snel.
  • Licht moet individueel aanpasbaar zijn. Ieder persoon heeft andere voorkeuren. Daardoor zou een lamp variabel aanpasbaar moeten zijn. Dit heeft betrekking op zowel de positie van de lampkop, maar ook flikkervrije dimming en aanpasbaarheid van de lichtkleur. Hoe breder de instelmogelijkheden, hoe meer individueel aanpasbaar het licht wordt.
  • De instelling van de lichtkleur is meer dan gewoon een stemming creëren. De juiste lichtkleur op het juiste moment ondersteunt het biologische ritme.


  •  

Meer weten? Vraag vrijblijvend advies aan!

 

 

Bekijk ons assortiment biodynamische verlichting
Mobiele lamp
Draagbare lamp voor mobiel werken
Vloerlamp
Kantoorlamp voor 2 bureaus met productiviteit verhogend effect
Vloerlamp
Kantoorlamp met productiviteit verhogend effect
Vloerlamp
Verlichten van de kantoorruimte met direct en indirect licht
Tafellamp
Lamp met biologisch effectief daglicht
Heb je een keuze gemaakt?
Onze adviseur geeft altijd een uitgebreide instructie op de werkplek over hoe de lichtoplossingen het beste geplaatst en gebruikt kan worden. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak op locatie!