Skip to main content
thuiswerken
Fri, 05/29/2020 - 16:26
Ervaringen van thuiswerkers
Aan het woord: Thessa (36 jaar)

Velen van ons werken nog steeds thuis. Ondanks aangekondigde versoepelingen van de maatregelen is nog steeds het advies om zo veel mogelijk thuis te werken. Nieuwsgierig hoe anderen het thuiswerken ervaren? In deze serie blogs delen mensen hun ervaring met thuiswerken in Corona tijd. Vandaag geven we het woord aan Thessa. Zij is 36 en Analist. Ze woont samen met haar partner en twee kinderen. 

Hoe heb jij je thuiswerkplek ingericht en waar in huis werk je?

Ik werk in de slaapkamer. De eerste 2 weken op bed, maar toen bleek dat we nog langer thuis moesten werken, hebben we een ‘echte’ werkplek ingericht op de slaapkamer. Dat is de enige kamer waar het een soort van rustig is en waar geen kinderen hoeven te slapen.

We hebben een campingtafel neergezet en een normale stoel ervoor. Voor mij is het net iets te hoog, dus ik zet m’n voeten op twee boeken. Op het tafeltje staat een doos en daar zetten we onze laptop op. We hebben een los toetsenbord en muis.

Heb je wat veranderd aan je werkplek gedurende de afgelopen weken?

Zie hierboven. Daarnaast hadden we eerst een stoel zonder leuningen, maar dat vond mijn partner niet fijn. Dus nu een stoel met leuningen. Eigenlijk voor mij wel iets minder fijn, want voor mijn houding is het beter als ik mijn armen/polsen kan laten rusten op de tafel. Maar ik vind het teveel gedoe om steeds stoelen te wisselen

Wat vind je positief aan het thuiswerken?

Dat we geen gedoe hebben qua kinderen op tijd uit bed, brood smeren, op de opvang en dan door racen naar werk om op tijd te zijn. En 's avonds het riedeltje weer andersom en dan eigenlijk geen tijd hebben om te koken (dus ik kook meestal in ’t weekend en vrije dagen al voor de werkdagen). Verder ook heel gezellig om met het gezin te kunnen lunchen en natuurlijk om ook gewoon lekker naar de (speel)tuin te kunnen als het lekker weer is.

Stiekem ook best positief dat je geen tijd kwijt bent aan social talk. Al mis ik dat ook wel weer. Dus twee kanten.

Waar loop je tegen aan?

Weinig rust in huis. Gelukkig hoef ik zelf niet veel te bellen. Mijn partner wel, die moet interviews afnemen bij de klant via Zoom. Dan zit ik ondertussen angstvallig de jongens stil te houden. Of ik vlucht naar een speeltuin.

Voor mijn eigen rust heb ik een noise cancelling headphone gekocht, dat is wel heel fijn!

 Daarnaast is het qua houding toch niet ideaal. Vooral als ik iets leuks aan ’t analyseren ben, kan ik me erin verliezen en zit ik totaal verkeerd (benen onder me gevouwen en m’n hoofd bijna in m’n beeldscherm), dat merk ik daarna uiteraard gelijk.

 Wat zou je anders willen?

Een aparte werkkamer, maar dat zit er niet in. En uberhaupt wat meer tijd om te werken, want het verdelen van tijd met z’n tweeën doordat we ook nog zorg hebben voor de kids is nog wel een uitdaging.

Zou je in de toekomst willen blijven thuiswerken?

Ja, niet alle dagen van de week, want het sociale aspect is toch ook wel heel belangrijk. Maar één dag van de week is ’t wel fijn.

 Wat is jouw tip voor andere thuiswerkers?

Goed tijd afbakenen. Voor start en einde werktijd. En als je een gezin hebt, ook dat goed afbakenen. Niet in gedeeltes werken (steeds een uurtje werken, dan een uur met de kinderen en later weer een uur werken, etc). Dan ben je steeds tijd kwijt aan weer opstarten. En heel belangrijk om voldoende pauzes te nemen (ook al heb je al zo weinig tijd om te werken nu….). Dat is vooral een tip voor mezelf ;)

Ben je geïnspireerd geraakt?
Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak! Een van onze adviseurs neemt graag de tijd voor je om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.