Skip to main content
Thu, 07/09/2020 - 10:20
Ervaringen van thuiswerkers
Aan het woord: Saskia Zeller, Fotograaf Saskia Zeller fotografie

Velen van ons werken nog steeds thuis. Ondanks aangekondigde versoepelingen van de maatregelen is nog steeds het advies om zo veel mogelijk thuis te werken. Nieuwsgierig hoe anderen het thuiswerken ervaren? In deze serie blogs delen mensen hun ervaring met thuiswerken in Corona tijd. Vandaag geven we het woord aan Saskia. Zij is zelfstandig fotograaf (Saskia Zeller fotografie). Ze woont samen met haar man en twee kinderen. 

Hoe heb jij je thuiswerkplek ingericht en waar in huis werk je?

Ik heb een eigen studio gedeelte waar ik al mijn nabewerkingen doe. Dit is los van mijn studio waar ik fotografeer. Deze studio is aan huis en gebruik ik vooral voor de minder creatieve dingen… administatie, bewerken, gesprekken met klanten enz.

Heb je wat veranderd aan je werkplek gedurende de afgelopen weken? Heeft dit een positief effect gehad?

Nadat ik aan het begin van de coronatijd nauwlijks opdrachten had, besloot ik achterstallig werk te gaan doen. Dat was vooral administratie en computer werk. Ik had een goedkoop ergonomisch krukje gekocht maar merkte al gauw dat ik na een uur zitten heel veel klachten in mijn onderrug kreeg. Meestal zat ik een uur achter elkaar aan mijn computer te werken maar in deze tijd was dat wel een heel stuk langer. Ik besloot om snel een goede kruk te kopen, omdat ik merkte dat ik heel moe werd van die klachten en het vooral niet effectief werkte. Ik heb gekozen voor de Swopper van Aeris. Dit was een hele verbetering voor mijn houding en mijn klachten in de onderrug werden veel minder. 

Hoe ervaar je de Swopper

Ik ervaar de Swopper als zeer comfortabel en ik vind de kwaliteit heel hoogwaardig: De wielen rollen super, de voetensteun is stabiel en het zitvlak is zacht maar toch ook stevig. De vering/beweging in de kruk is erg prettig. Je hebt daardoor veel bewegingsvrijheid. Je kunt hem aanpassen naar je eigen lichaamsgewicht. 

Wat vind je positief aan het thuiswerken?

Je bent snel bij je werk en je kunt vaak afwisselen. Er is altijd wel wat in huis te doen dus dat doe ik dan soms even tussendoor om uit mijn houding te komen. Ik werk veel vanuit huis i.v.m mijn werk en dus was ik het al gewend. Nu werkte mijn man ook thuis en dat was eigenlijk wel leuk want het was heel efficient met de dag indelen.

Waar loop je tegen aan?

Het pluspunt is ook meteen de valkuil. Snel afgeleid worden, en zeker in de corona tijd met kinderen die thuis waren, is het wel schakelen en meeveren.

Wat zou je anders willen?

Ik zou nog wel graag een elektrisch sta bureau willen hebben. Ik heb nu een met de hand te bedienen maar uiteindelijk gebruik ik dat haast niet omdat het heel schokkerig verhoogt en ik bang ben dat mijn Mac omkiept.

Zou je in de toekomst willen blijven thuiswerken?

Ja ik vind het prima zo, mijn eigen vertrouwde omgeving is een fijne plek om te werken.

Wat is jouw tip voor andere thuiswerkers?

Balans in alles wat je doet. Zowel thuiswerken als buitenhuis. Zowel stilzitten als bewegen, Werken maar ook vrije tijd over de dag nemen om weer scherp te kunnen zijn. En alles wat tegenovergesteld is aan elkaar in balans, maakt een topdag om te werken.

 

 

Ben je geïnspireerd geraakt?
Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak! Een van onze adviseurs neemt graag de tijd voor je om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.