Skip to main content
Thu, 01/18/2018 - 11:06
Praktische thuiswerktips
Het belang van gezond werken

Recentelijk is de wet flexibel werken door de Eerste Kamer goedgekeurd. Dit houdt kort gezegd in dat werknemers een verzoek tot thuiswerken of voor andere werktijden bij hun werkgever kunnen indienen. De werkgever dient hier serieus naar te kijken en kan het verzoek niet zomaar afwijzen, daar moet hij een goede motivatie voor hebben. De afgelopen jaren is het thuiswerken ook steeds populairder geworden. Met deze wet zal het aantal thuiswerkers wellicht nog verder toenemen.

Als een werknemer meer dan twee uur per dag thuis werkt met een computer, wordt deze volgens het Arbo-besluit gezien als beeldschermwerker. Dit brengt andere eisen met zich mee omtrent de thuiswerkplek. De thuiswerkplek dient een veilige en gezonde werkplek te zijn. Belangrijk dus om uw thuiswerkplek ergonomisch goed op orde te hebben om een goede werkhouding te bevorderen, RSI klachten te voorkomen en productief aan de slag te kunnen.

Zeven tips om uw thuiswerkplek te optimaliseren


Zorg voor de juiste werkhoogte
Werk bij voorkeur aan een bureau die in hoogte verstelbaar is en anders aan een tafel met de hoogte van 74 cm. Indien de tafel te hoog is gebruik dan een voetensteun.

Kies een goede bureaustoel
Kies voor een goed instelbare bureaustoel met armleggers.

Stel je beeldscherm goed in
Stel de bovenrand van uw beeldscherm in op ooghoogte en positioneer uw beeldscherm recht voor u.

Gebruik bij een laptop de juiste accessoires
Wanneer u met een laptop werkt, gebruik dan altijd een laptopstandaard, een separaat toetsenbord en muis.

Zorg voor mobiliteit
Een lichtgewicht laptopstandaard en een compact toetsenbord kunnen eenvoudig opgeborgen worden en meegenomen worden in de laptoptas. Handig wanneer u in uw woonkamer of op meerdere werkplekken werkt.

Wees creatief!
Wanneer u toch aan de keukentafel werkt, kunt u eventueel een kussentje gebruiken om uw stoel op de juiste hoogte te brengen. Wees creatief om comfortabel te werken!

Vergeet je pauze niet
Vergeet niet om regelmatig van werkhouding te wisselen en uw werk achter de computer te onderbreken. Denk ook aan uw pauze!

Wil je meer weten over ergonomisch thuiswerken? Lees hier meer over de ergonomische thuiswerkplek of maak een afspraak met onze werkplekadviseur.

Afspraak maken

 

Ben je geïnspireerd geraakt?
Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak! Een van onze adviseurs neemt graag de tijd voor je om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.