Skip to main content
zit-sta module
Fri, 04/10/2020 - 09:57
Thuiswerk Tip 3
Blijf in beweging

In onze vorige blog hebben we je voorzien van tips om je thuiswerkplek te optimaliseren. We hopen dat je inmiddels je draai een beetje hebt gevonden thuis en de nodige aanpassingen aan je thuiswerkplek hebt kunnen doen om zo ontspannen mogelijk te werken. We zullen deze manier van werken voorlopig nog even moeten volhouden. In dit blog geven we je tips hoe je, naast het goed inrichten van je werkplek, klachten kunt voorkomen door te bewegen.

Het is ontzettend belangrijk om te blijven bewegen. Helemaal als jouw thuiswerkwerkplek niet optimaal is. Bij thuiswerken ben je sneller geneigd om lang stil te zitten. Je werkplek is minder dynamisch, je hebt geen overleggen op een andere plek en ook de praatjes bij de koffiecorner blijven uit. Je hebt veel minder afwisseling.

Door te bewegen houd je je “motor” op gang en doorbreek je statische belasting. We adviseren je om minimaal 1 x per uur en het liefst 2 x per uur een kort bewegingsmomentje (paar minuten) in te lassen om de doorbloeding weer op gang te laten komen. En in huis is er natuurlijk genoeg te verzinnen om dit realiseren:

  • De trap op en af lopen/rennen
  • Wat te drinken halen
  • Even een was in of uit de wasmachine halen (heb je dat ook maar weer gedaan)
  • Paar keer op neer springen ( kan ook op de trampoline in de tuin) 
  • De hoepel of  het springtouw van je kind mag je vast even lenen voor wat beweging.  
  • Zet je favoriete nummer aan en zet je beste dansmoves in (niemand die het ziet)
  • Of gewoon een rondje door het huis lopen (en ondertussen wat rommel opruimen)
  • ………

 

Je zult zien dat je vervolgens productiever en energieker bent.

Daarnaast kun je al je bel afspraken natuurlijk staand /lopend doen (gebruik een headset) en ook je videocalls kun je staand doen. Plaats je laptop dan bijvoorbeeld op een krukje die je op je bureau/tafel zet.

Wil je toch graag zitten en staan afwisselen tijdens je werk en heb je niet het budget of de ruimte voor een zit-sta werkplek, dan kun je kiezen voor een zit-sta module die je op je tafel of bureau neerzet. Ideaal te combineren met je laptop en op elke gewenste hoogte in te stellen. Ben je klaar met werken, kun je de zit-sta module zo weer van de tafel afhalen en ergens anders neerzetten.

Ons advies is om tijdens de lunch echt even een break te nemen en weg te gaan van je werkplek. Ga na je lunch een lekker stukje wandelen. Zo maak je gelijk je hoofd weer leeg en heb je weer genoeg energie en focus voor de middag. Met dit mooie weer is het zelfs een kadootje om even naar buiten te mogen.

Sluit je dag ook af met een wandelingetje/fietstochtje/thuis work-out. Zo kun je je dag echt afsluiten en het werk mentaal loslaten…

 

Kortom, blijf in beweging!

 

 

Ben je geïnspireerd geraakt?
Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak! Een van onze adviseurs neemt graag de tijd voor je om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.