Skip to main content
Kantoor van de toekomst
Welke ontwikkelingen verwachten we?

In ons inspiratiehuis zorgen we voor beleving en inspireren we je met allerlei noviteiten op het gebied van werkplek– en projectinrichting. Zo geven we in ons vitaliteitslab advies op het gebied van ergonomisch en dynamisch werken en met diverse moderne kantooropstellingen ook een kijkje in het kantoor van de toekomst. Helemaal in de toekomst kijken kunnen we natuurlijk niet, maar de verwachting van experts is dat er wel veel gaat veranderen. Er verandert niet alleen veel op het gebied van technologie, maar ook de wensen van de nieuwe generatie werknemers veranderd aanzienlijk. 

Welzijn
Welzijn gaat een (nog) grote(re) rol spelen op kantoor. Sfeer en beleving, een gevoel van thuiskomen, ergonomie, gezond eten en mogelijkheid tot bewegen/sporten worden belangrijke elementen op kantoor voor werknemers. Ook het gevoel van vrijheid en flexibiliteit zijn daarbij onmisbaar. Immers blije mensen zijn productievere mensen. De rol van groen op kantoor wordt daarbij belangrijker. Planten hebben een positief effect op het welzijn van mensen, en vermindert stress. 

Hybride werken
Flexibiliteit, nu ook wel hybride werken genoemd, wordt een groot onderdeel van de bedrijfsvoering. Werknemers willen overal kunnen werken; thuis, in een koffietent of op een plekje naar keuze op kantoor voor een betere privé/werk balans. Om dit te kunnen faciliteren speelt niet alleen de technologie een belangrijke rol, maar ook de kijk op inrichten. Het kantoor wordt steeds meer een ontmoetingsplek waar mensen in en uit lopen en waar samengewerkt kan worden. Er zal dus ruimte moeten zijn om te overleggen, te brainstormen, te ontspannen, te ontmoeten, te concentreren en aan te landen. Een vaste werkplek per medewerker in een open kantoortuin zal gaan verdwijnen. Inmiddels is wel gebleken dat het de concentratie en productiviteit niet ten goede komt. Daarvoor in de plaats ga je flexibele werkruimtes zien met grote tafels waar je even kunt aanlanden, met leuke lounge plekjes om te ontspannen of kort te overleggen, afgewisseld met kleine ruimtes (bijvoorbeeld in de vorm van flexibele pods) om te concentreren, te overleggen of te bellen. 

Kantoor van de toekomst

Akoestische oplossingen
Akoestische oplossingen spelen bij het inrichten van deze ruimtes een grote rol. Ook een sfeervolle pantry/lunchruimte mag niet ontbreken en een plek waar je even kan bewegen of zelfs sporten. Vergeet daarbij ook niet de aandacht voor een verantwoorde thuiswerkplek

Duurzaamheid
Een duurzaam kantoor is in de toekomst niet meer weg te denken, zo draag je als bedrijf je steentje bij aan een betere wereld. Duurzaam inrichten is daar een onderdeel van. Denk aan circulair en refurbished meubilair. Duurzaam kantoormeubilair is gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zonder giftige stoffen. Daarnaast worden steeds meer meubels zo gemaakt dat de grondstoffen zo veel mogelijk of zelfs 100% gerecycled kunnen worden. Het cleanen van bureaustoelen en andere gestoffeerde meubels draagt bij aan een langere levensduur. 

Wij werken met fabrikanten die klaar zijn voor het kantoor van toekomst en continu innoveren. We delen het eindresultaat van onze projecten graag met je. Volg ons om geïnspireerd te worden via Instagram en LinkedIn. Of bekijk onze inspiratiepagina!

Linkedin   Instagram

Met eigen ogen ervaren?
Wil je de ontwikkelingen op het gebied van kantoorinrichting met eigen ogen ervaren? Maak dan voor je bezoek een afspraak, dan weten we zeker dan onze specialisten de tijd voor je kunnen nemen!

Afspraak maken

Kantoor van de toekomst