Skip to main content
Thu, 01/19/2023 - 11:01
Beken kleur op je werk

Uit onderzoek komt naar voren dat kleur en daglicht invloed hebben op je productiviteit, energie en humeur. Kleurgebruik op je (thuis)werkplek heeft effect op hoe je je voelt en hoe je presteert. Kleuren kunnen er voor zorgen dat je energie krijgt of juist rustiger wordt. Ervaar jij dit ook als je een ruimte binnen loopt of een tijdje in een ruimte zit te werken? Door het kiezen van kleuren die bij jou of de ruimte passen kun je de werkzaamheden die je in de ruimte uitvoert dus veel effectiever maken.

Welke kleur doet wat? Wij zetten het voor jou op een rijtje.


Oranje – creativiteit
Als je zelfverzekerdheid en vriendelijkheid wilt uitstralen dan is oranje de beste keuze. Deze kleur zorgt ook voor activiteit en creativiteit.

Rood – warmte
De kleur van liefde, passie en warmte, maar ook van agressie en onrust. Rood prikkelt de hersenen, maar alle muren rood verven is een no go.

Blauw – rust
Blauw straalt veiligheid, betrouwbaarheid en rust uit. Deze kleur stimuleert je productiviteit, dit is ook de reden dat je op kantoor vaak de kleur blauw terug ziet komen.

Paars – wijsheid
Deze kleur staat voor rijkdom, succes, schoonheid en wijsheid. Wil je zelfvertrouwen stimuleren, kies dan voor paars.

Groen – kalmte
Houd je van de natuur, merk je dat je ontspant en op nieuwe ideeën komt tijdens een wandeling in het bos? Breng dan groen in je werkomgeving door het gebruik van planten of een mooie kleur groen op de muur.

Geel – energie
Geel maakt vrolijk, creatief en geeft je energie. Wordt je gelukkig van de zon en wil je jouw mentale activiteit een boost geven, kies dan voor geel.

Roze – zorgzaamheid
Stress en agressiviteit wordt verminderd door de kleur roze. Roze geeft een geluksgevoel.

Wit – helderheid
De kleur wit brengt licht, wat goed is voor je productiviteit. Veel wit kan echter saai overkomen. Combineer wit met één van bovenstaande kleuren, zodat de kleuren elkaar kunnen versterken.

Bij het bepalen van kleuren is het heel belangrijk om te kijken wat voor functie de ruimte heeft, anders kan de kleurkeuze de functie tegenwerken. Ook de keuze van materialen en stoffen kan het gevoel bij een ruimte bepalen. Wij nemen dit altijd mee in ons adviestraject. Wil jij eens met ons brainstormen of een kleur, materiaal of stof wel passend is bij de ruimte en zijn functie? Of ervaar je dat het gevoel niet klopt in een bepaalde ruimte, dan inspireren we je graag om nieuwe keuzes te maken. 

Maak hier een advies afspraak!

 

Ben je geïnspireerd geraakt?
Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak! Een van onze adviseurs neemt graag de tijd voor je om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.