Skip to main content
Werkplekonderzoek
Voorkom klachten door een verkeerde werkhouding

Een werkplekonderzoek voorkomt rugklachten, RSI of andere lichamelijke klachten onder je medewerkers door een verkeerde werkhouding. Laat ons een preventief of klachtgerelateerd werkplekonderzoek uitvoeren en de bewustwording creëren onder je medewerkers voor het belang van een goede werk- en zithouding.

Een goede werkhouding gaat verder dan alleen ergonomisch meubilair. Andere factoren die de werkhouding beïnvloeden zijn bijvoorbeeld de juiste instellingen van het bureau, de hoogte van de computer of de juiste zitpositie van de stoel. Ook zijn bewustwording en een verantwoorde werkomgeving belangrijk voor een goede werkplek. Bij een werkplekonderzoek kijken wij naar al deze aspecten om zo een persoonlijk en gericht advies te geven.


Preventief werkplekonderzoek
Hoe kun je het beste je bureaustoel instellen, hoe hoog moet je beeldscherm staan en wat is de juiste zithouding achter je bureau? Dit is essentiële kennis voor een goede werkplek. Bij een preventief onderzoek nemen wij per medewerker uitgebreid de tijd. Wij inventariseren en observeren de werkomgeving, de werkplek en de werkhouding. We onderzoeken de uitdagingen per medewerker en stellen de werkplek individueel in. Ook geven we de medewerker persoonlijke adviezen om klachten te voorkomen. Deze adviezen schrijven we op in het persoonlijke werkplekpaspoort, zodat de medewerker altijd de juiste instellingen voor het bureau of de stoel terug kan vinden. Een preventief werkplekonderzoek duurt, afhankelijk van de wensen, 30 tot 60 minuten per persoon.

Lees meer


Klachtgerelateerd werkplekonderzoek
Lichamelijke klachten zijn vervelend voor iedere medewerker. Daarnaast kunnen ze leiden tot verminderde prestaties of zelfs verzuim. Verminder en voorkom nieuwe klachten met een klachtgerelateerd onderzoek. Met een klachtgerelateerd onderzoek analyseren wij uitgebreid waar de klachten vandaan komen en kijken we welke aanpassingen nodig zijn. We observeren de werkplek en het werkgedrag uitgebreid, controleren de werkplekinstellingen, beoordelen werkorganisatie, werktaken, het meubilair en houden rekening met omgevingsfactoren.

Een klachtgerelateerd werkplekonderzoek sluiten we af met een adviesrapport waarin we onze bevindingen toelichten. Ook geven we aanbevelingen voor verbeterpunten voor de individuele werkplek, de werkhouding en de werkorganisatie.

Lees meer