Skip to main content
Preventief werkplekonderzoek
Een goede zithouding voorkomt lichamelijke klachten

Wil je medewerkers een goede werkhouding en een goede zithouding aanleren? En hebben zij (nog) geen klachten? Laat dan een preventief werkplekonderzoek doen. Wij inventariseren en observeren de werkomgeving, werkplek en werkhouding. Vervolgens stellen wij samen met de medewerker de beeldschermwerkplek af en geven persoonlijk advies.

Wil je een preventief werkplekonderzoek laten doen of wil je meer weten over de mogelijkheden?  Neem dan contact met ons op: we komen graag bij je langs.

Hulp bij werkplek afstellen
Hoe kun je het beste je bureaustoel instellen, hoe hoog moet je beeldscherm staan en wat is de juiste zithouding achter je bureau? Dit is essentiële kennis voor een goede werkplek. Bij een preventief onderzoek nemen wij per medewerker uitgebreid de tijd. We stellen de werkplek individueel in en geven de medewerker persoonlijke adviezen. Het bewust bezig zijn (en blijven) met een goede werkhouding speelt een belangrijke rol bij het onderzoek.


Met een goede werkhouding voorkomen we klachten of verminderen we beginnende klachten zoals rug-en nekpijn, gespannen en pijnlijke schouders en RSI/KANS. Een preventief werkplekonderzoek duurt, afhankelijk van de wensen, 30 tot 60 minuten per persoon.

Werkplekpaspoort
Na afloop ontvangt iedere medewerker een werkplekpaspoort met de juiste instellingen van zijn of haar individuele werkplek en persoonlijke tips met betrekking tot de werk- en/of zithouding.

Adviesrapport
Achteraf ontvang je ook altijd een adviesrapportage met:
•    De bevindingen per medewerker
•    Advies over de ergonomische kwaliteit van het meubilair
•    Advies over omgevingsfactoren, zoals temperatuur, licht en luchtvochtigheid

Heb je interesse in een preventief werkplekonderzoek op locatie of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0318- 540 840 of maak direct een afspraak voor een bezoek aan ons inspiratiehuis.

Vraag een preventief werkplekonderzoek aan