Skip to main content
Sun, 03/29/2020 - 20:32
Thuiswerk tip 2
Thuiswerkplek inrichten

In ons vorige blog vertelden we je dat het belangrijk is om een rustige plek te vinden in huis. 

Wij zijn erg benieuwd hoe jullie het (verplichte) thuis werken hebben ervaren de afgelopen twee weken en of jullie al een beetje je draai hebben kunnen vinden in de huidige omstandigheden. 

Wij zelf beginnen een beetje een ritme te vinden. Inmiddels hebben we onze thuiswerkplek een upgrade gegeven. Ondanks dat we een bureau hebben staan en de beschikking hadden over een aantal hulpmiddelen, merkten we toch dat nu we langer achter elkaar thuis werken, last kregen van spanningsklachten en op die harde stoel niet lekker zaten. We misten ook ons grote beeldscherm erg. Wij hebben het voorrecht dat wij natuurlijk in ons inspiratiehuis/kantoor beschikken over alle middelen. Een avondje inladen en we zitten er thuis bijna net zo lekker bij als op kantoor. Al is de zolder een veel minder gezellige en inspirerende plek. 

We snappen dat het niet voor iedereen mogelijk is om het thuis zo optimaal in te richten als op kantoor. Gelukkig hebben wij ook een aantal tips voor je om met minder middelen een zo ontspannen mogelijke houding aan te nemen: 

- Werk aan een tafel met daarbij een (bureau)stoel 

- Als je stoel te laag is ten opzichte van de tafel, plaats dan een kussen onder je billen, zodat je met ontspannen schouders kunt werken. Steun met je armen op de tafel. 

- Komen je voeten niet meer goed op de grond, maak dan gebruik van een voetensteun of een andere verhoging die dienst kan doen als voetensteun. 

- Zorg dat je beschikt over een los toetsenbord en muis en verhoog je laptop met een laptopstandaard. Heb je deze niet dan kun je bijvoorbeeld een aantal boeken onder je laptop plaatsen. 

- Heb je al klachten, dan is een ergonomische bureaustoel echt aan te raden om erger te voorkomen. 

- Wellicht kun je middelen van je werkplek op kantoor gebruiken. 

Wij hebben op dit moment diverse acties om te helpen bij inrichting van de thuiswerkplek. Bijvoorbeeld een ergonomische thuiswerkset met daarin een lichtgewicht laptopstandaard, compact toetsenbord en ergonomische muis. Een echte musthave! 

Wil je het voor jezelf of je medewerkers optimaal inrichten thuis dan is een instelbaar zit/sta bureauergonomische bureaustoel of andere dynamische zitoplossing de beste optie. Diverse producten en aanbiedingen zijn allemaal te vinden op onze speciale pagina voor thuiswerk oplossingen. Neem eens een kijkje. 

Je kunt ons uiteraard altijd benaderen voor al je vragen. Wij helpen je graag met de ideale oplossing voor jouw thuissituatie of voor jouw medewerkers.  Wij willen niets liever dan dat jij weer gezond terug komt op kantoor! 

We hopen dat je met deze tips weer een stapje verder bent gekomen en je steeds meer je draai en een ontspannen houding weet aan te nemen. 

Blijf ons volgen. In ons volgende blog vertellen we je meer over hoe je spanningsklachten kunt verminderen. 

 

 

 

Ben je geïnspireerd geraakt?
Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak! Een van onze adviseurs neemt graag de tijd voor je om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.