Skip to main content
Tue, 10/04/2022 - 11:12
Waarom zittend werk onderbreken?
Regelmatig bewegen zorgt bewezen voor betere prestaties!

Regelmatig bewegen zorgt voor betere prestaties. Vijftien tot twintig minuten beweging per dag maakt al een groot verschil. Bewegen zorgt voor de aanmaak van het eiwit ‘Brain-Derived-Neurotrophic Factor’ (BDNF) in de hersenen en dit eiwit zorgt weer voor gezonde hersencellen. Uit onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen een hoog gehalte BDNF en de werking van je geheugen, leervermogen en prestaties.

Een onderzoek in de British Journal of Sports Medicine laat een toename van je hersenactiviteit zien na 20 minuten wandelen. Om productiever te zijn is het dus belangrijk om gedurende je werkdag te zorgen voor veel korte beweegmomenten om je hersenen actief te houden.

illustratie

 

Dynamisch meubilair als oplossing 
Veel mensen geven aan dat ze het vervelend vinden als ze elke keer de werkzaamheden moeten onderbreken om even te bewegen. Er is dynamisch meubilair die je hierbij kan helpen. Hierdoor kun je afwisselen van werkhouding, maar toch je werkzaamheden voortzetten. Wel blijft het belangrijk om alsnog regelmatig even van de werkplek weg te lopen, maar met dynamisch meubilair is het mogelijk om dit moment iets langer uit te stellen. Hou het volgende advies aan: Elk uur even weglopen van de werkplek en tijdens dit uur minimaal 1 keer wisselen van werkhouding.

Risico's beperken door minder te zitten?
Op onze website staan diverse oplossingen om tijdens je werkdag meer te bewegen en af te wisselen van werkhouding. Bijvoorbeeld zit/sta bureaus, zit/sta hulpen, (zadel)krukken, balansstoelen, zitballen en Deskbikes.

Bekijk dynamische oplossingen >>

Wil je meer weten over de producten, de mogelijkheden of advies welke oplossing het beste bij jou past? Neem contact met ons op via 0318- 540 840. Wij denken graag met je mee hoe je dynamisch meubilair kunt inzetten op jouw werkplek of binnen jouw organisatie.

Ons assortiment dynamisch meubilair met eigen ogen zien en ervaren? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan ons inspiratiehuis.

Afspraak maken

Meubilair op locatie 
Wil je onze producten uitproberen op je werkplek? Dat kan! Onze adviseur komt het meubilair brengen en geeft bij het plaatsen altijd een uitgebreide instelinstructie op de werkplek. Het meubilair wordt speciaal op jouw lichaam en zithouding afgesteld. Zo heb je meteen de juiste zithouding, ga je het meubilair op de goede manier uitproberen en kun je dit afstellen in het vervolg ook zelf.

Demo aanvragen

Ben je geïnspireerd geraakt?
Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak! Een van onze adviseurs neemt graag de tijd voor je om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.